Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

Party brood

on Friday, 05 December 2014. Posted in Blog, Brood

Rating:
Ingewikkeld:

Party Brood Bij het kopen van de broodblikken zat deze recept er bij. Het is geen doorsnee brood die je bij de bakker haalt, maar echt een "party brood". Lekker om zo te eten of te vullen met beleg. Dit brood is uitermate geschikt als een lekker tussendoortje voor jezelf of de visite. Try it and you wil like it!

Ingredienten:
- 200 gram slagroom 
- 150 gram yoghurt
- 500 gram bloem 
- 5 gram gist 
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 70 gram boter 

Optioneel:
- 1 eetlepel verse kruiden
- 1 eetlepel honing mosterd

Bereidingswijze:
Verwarm de room en de yoghurt en doe de rest van de ingredienten (behalve kruiden en de mosterd) in de kom om te mixen. Doe het warme mengsel bij de ingredienten in de kom. Kneed het deeg gedurende 5 minuten totdat het een gladde massa is. Laat het vervolgens rusten en rijzen op een warme plek voor 30 minuten.

Kneed het deeg nogmaals kort door en verdeel het in drie stukken. Nu kun je naar gelang de kruiden en de mosterd toevoegen aan het deeg. 

Maak op een bebloemd aanrecht van elk gedeelte een rol van ongeveer 20 centimeter lang.

Vet het bakblik in met bakspray of boter aan en vul het met deeg. Leg het blik horizontaal op een oventray en sluit het blik. Laat het vervolgens wederom 30 minuten rusten en rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder warmte) of 160 graden voor een hetelucht oven. Bak het brood in het blik in ongeveer 30 tot  35 minuten. 

Haal het blik uit de oven en laat het brood uit het blik afkoelen.

Duur: 2:45 uur.

Eet smakelijk, Bom apetite!

Comments (5641)