Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

Queijadas - Portugese cakejes

on woensdag, 05 augustus 2015. Posted in Blog, Taarten en toetjes

Queijadas - Portugese Cakejes

Queijadas, wie vindt ze nou niet lekker?! Deze Portugese cakejes zijn super makkelijk te maken.

Ingredienten:
- 500 ml. melk 
- 400 gram suiker
- 100 gram boter 
- 150 gram bloem 
- 2 middelgrote eieren
- 15 gram vanile suiker

Bereidingswijze:
Voor het maken van deze Portugese cakejes begin je met het mengen van alle ingrediënten behalve de bloem in je mengkom en mix dit op middelhoge stand goed door elkaar. Onderbreek het mixen als de ingrediënten enigzins met elkaar vermengd zijn. Voeg nu de bloem toe en ga verder met mixen op middelhoge stand. Stop na enkele minuten met mixen en je beslag is klaar. Het is normaal als de boter in kleine klontjes zichtbaar blijft.

Voor het maken van de Queijadas gebruik ik cupcake trays. Voor het invetten van de tray gebruik ik in eerste instantie boter en vervolgens bestrooi ik het met bloem, dit zodat de cakejes zo min mogelijk blijven kleven.

Vul nu de bakjes tot ongeveer twee derde met beslag. Je hebt genoeg beslag om 2 cupcake trays te vullen. Als je klaar bent met vullen doe je ze in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Als de cakejes een goudbruine kleur hebben kun je ze uit de oven halen. Haal na een aantal minuten voorzichtig de cakejes uit de tray met bijvoorbeeld een mes. Je kunt ze per stuk in een papieren cupcakebakje doen.

De Queijadas zijn enkele dagen in een afgesloten doos in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk, Bom apetite!

Duur: +- 45 minuten

Reacties (4609)